Kaffebrenneriet Forvik
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Om oss

Handelsstedet Forvik har vært eid og drevet av Familien Arntzen i 4 generasjoner, og i 2009 startet Arnt Mathias Arntzen kaffebrenneri i den gamle nærmatbutikken i Forvik. 

I dag er det Hanne Birgitte Arntzen som har ansvaret her på Forvik. Vi driver overnatting, servering og vårt eget Kaffebrenneri. Her brennes deilig kaffe flere ganger i uka. Kaffen selges til lokalbefolkning og turister. Vi har forhandlere fra Namdalen i sør til Alta i nord.  

 

Handelsstedet Forvik ble etablert i 1792 av trønderen Søren Dass Brodtkorb. Han fikk da handels- og gjestgiveribevilling, og bygde opp handelsstedet. Søren hadde 3 – 4 jekter som gikk mellom Forvik og Bergen med handelsvarer. På den tiden var Forvik, i tillegg til å være et handelssted, poststed, eksepedisjonssted, rikstelefonstasjon og mellager. Det var et yrende folkeliv her.  

 

Arntzenfamilien kom til Helgeland i 1881 og tok over handelsstedet. Familien kom da fra Sørvågen i Lofoten, og hadde tidligere drevet med fiske.  Arnt Mathias Arntzen var utdannet servitør og sommelier, og broren til Hanne Birgitte. Han tok over handelsstedet etter sin mor Paula. Hans interesse og lidenskap for smaker og smakskombinasjoner ledet han inn på kaffe, og etter en intensiv opplæring av Jon Willasen, en kaffebrenner i verdensklasse, var det klart for første testbrenning i 2008. Dette ledet til vårt eget kaffebrenneri, som drives i beste velgående den dag i dag. 

Trykk ENTER for å søke